Virtuális Kávézó Nőknek

Zajos, túlfeszített tempójú, elvárásokkal megterhelt életet élünk most, a XXI. században. Pedig békére, megnyugvásra, megoldásra vágyunk mindannyian.

Nagyon sok relaxációs, meditációs módszer létezik a stressz oldására, de valódi megoldást egyedül Isten tud nyújtani. Többek között, Blase Pascal, a híres matematikus is megfogalmazta, hogy minden ember szívében egy Isten alakú űr van, amit egyedül csak Isten képes betölteni. Az Örökkévaló, Teremtő, az emberhez személyesen odahajoló Isten azt üzeni nekünk a Bibliában: “Csendesedjetek el, és ismerjétek meg, hogy én vagyok Isten.” Ha naponta időt szánnánk arra, hogy megálljunk, és időt töltsünk ennek az Istennek a jelenlétében, akkor nagyon sok lelki problémánkra gyógyírt találhatnánk.
Ezen a blogon csokorba gyűjtjük a számunkra értéket jelentő gondolatokat, idézeteket, reméljük olvasásuk eszköz lesz minden ide látogató számára, hogy elcsendesedhessen, és a Szerető Isten jelenlétében megállhasson.

Kik is vagyunk mi, a blog létrehozói, valójában?

Néhány éve megfogalmazódott bennünk az a vágy, hogy azonos értékeket valló, azonos problémákkal küzdő nőként találkozzunk heti rendszerességgel, hogy beszélgessünk, egymás tapasztalataiból, gondolataiból épülhessünk. Beszélgetésünk fonalát legtöbbször egy-egy keresztény könyv átgondolása adta Olvasó-kör formájában. Egy-egy csésze tea, vagy a hűvös estéken a kandallóban ropogó tűz csak kellékek voltak, hogy a bensőséges hangulat kialakuljon. Sokkal többet jelentett számunkra, hogy megnyíltunk egymásnak. Őszintén beszéltünk egymásnak örömeinkről, csetléseinkről-botlásainkról, félelmeinkről vagy az esetleges fájdalmainkról. Együtt nevettünk a történeteken, vagy sokszor együtt rendültünk meg, könnyeztük meg barátnőnk élethelyzetét. Az évek alatt a látogatók jöttek-mentek, de számunkra, ezek a barátságok nagyon sokat jelentettek és jelentenek mind a mai napig, mert Isten gyermekei vagyunk, testvérek az Úr Jézusban, barátnők Istenben.

A blog olvasásához kattits IDE

kávé