Összpontosíts Isten jóságára a legsötétebb napjaidon!

„Mikor minden reményt elvesztettem, gondolataimat még egyszer az ÚR felé fordítottam” (Jón 2,7 TLB fordítás).

Amikor reménytelen hangulatban vagy, döntsd el, hogy arra az egyre gondolsz, amiről tudod, hogy felemeli a lelkedet: Isten jóságára.
Hogyan csinálta ezt Jónás? „Mikor minden reményt elvesztettem, a gondolataimat még egyszer az ÚR felé fordítottam” (Jón 2,7 TLB fordítás).
Ez a válasz a reménytelenségre. Isten felé fordítod a gondolataidat, és az ő jóságára, nagyságára, szeretetére, igazságosságára és kedvességére gondolsz.
Az Újszövetségben a görög szó erre a metanoia, azaz a gondolkodás megváltoztatása. Ez nem csak azt jelenti, hogy nem teszel többé rossz dolgokat. Azt jelenti, hogy megváltoztatod a gondolkodásod, és a sajátod helyett Isten szemszögéből nézed az életet.
Corrie ten Boom, a náci haláltáborok egyik túlélője egyszer ezt mondta: „Ha a világra nézel, lehangolt és elkeseredett leszel. Ha magadba nézel, akkor is. De ha Istenre nézel, nyugalmat találsz.”
Minden attól függ, hová nézel.
Ahogy a figyelmed Isten felé fordítod, nézz az ő Igéjébe. Az egyik igevers, amire életem néhány nehéz időszakában támaszkodtam, a 27. zsoltár 13. verse volt: „Tudom, hogy élni fogok, hogy meglássam az ÚR jóságát még ebben a jelenlegi életben” (GNT fordítás).
Nagyszerű emlékeztető, hogy Isten terve az életedben nagyobb, mint bármely probléma, amellyel szembenézel.
Lehet, hogy nehéz, de az aggódás helyett válaszd inkább azt, hogy felfelé nézel, és a „gondolataidat még egyszer az ÚR felé fordítod”.
Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:
  • Miért nehéz néha Isten jóságára gondolni, amikor problémákkal nézel szembe?
  • Melyek azok az igeversek a Bibliából, amelyek reményt adnak, amikor elcsüggedsz?
  • Hogyan tudnád a figyelmedet Istenre fordítani, amikor legközelebb nehézségekkel nézel majd szembe?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.08.03.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.