Bátoríts

„Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben.” (Mikeás 6:8)

Egy nap, ahogy ültem egy lelkipásztorral szemben, nem tudtam visszatartani az örömkönnyeim. Megosztotta a lánya, Abby nem tervezett terhességének történetét, és hogy az milyen hatással volt a családjuk és a gyülekezetük életére.
A baba apja börtönben volt, és nem volt része Abby életének. Abby bocsánatért esedezett azért a fájdalomért, amit okozott. Haza szeretett volna menni, és így is lett. Végül életet adott egy édes kislánynak. Mindenki a családban örült az új jövevénynek, még akkor is, ha az időzítés nem volt a legjobb.
A terhesség ideje alatt a pásztor megosztotta a hírt a gyülekezettel, akik kegyelemmel fogadták a történteket. A hívők ajándékokat vettek a babának, és a ház ajtaja elé tették. Bátorították Abbyt és megköszönték neki, hogy az életet választotta. Amit ezek után mondott, az nagyon mélyen érintett.
Abby megkérdezte tőle, bemutathatnák-e a babát, az unokáját a gyülekezete előtt. Beleegyezett, és elrendezték, hogy a következő istentiszteleten sor kerüljön rá.
A ceremónián, amikor minden egyes család kisétál előre, a pásztor a következőt kéri: „Kérem, álljanak fel a családtagok, akik ezt a gyermeket bemutatják!” Ezután imádkozik külön az érintett családért.
Abby kislányának bemutató estéjén családok sora fordult meg a szószék előtt, míg végre Abbyre került a sor.
A pásztor ugyanazt a kérdést tette fel nekik is: „Kérem, álljanak fel a családtagok, akik ezt a gyermeket bemutatják!”
Ami ezután következett, az a tökéletes kép, amit Isten szeretne látni a világon: az egész gyülekezet felállt.

Egy nemzetközi misszió vezetője vagyok, és olyan gyülekezeti támogatói csoportok létrehozását ösztönözzük, amelyek segítik azokat a nőket, akiknek a nem várt terhességet kell feldolgozniuk. Elsőkézből láthattam, hogy a gyülekezet kedvessége és szeretet életeket menthet. A gyülekezet lehet egy nő lelki családja, nem csak a terhesség alatt, hanem az egész életében is. A gyülekezet tagjai a szeretet seregének harcosai lehetnek, akik segítenek az édesanyának túllátni a nem tervezett eseményen, amely valószínűleg felemészti őt. Segítségükkel az édesanya bátor lehet.
Isten olyan erőt, ajándékokat és szenvedélyeket helyez beléd, amelyeket arra használ, hogy megváltoztassa a világot. Van valami egyedi benned, amely eszköze a bátorításnak. Együtt rájöhetünk arra, hogy az élet választása az egyetlen lehetséges opció.
Isten parancsba adta nekünk, hogy használjuk adottságainkat, és meg is mondja hogyan: „Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben.” (Mikeás 6:8). Amikor élünk az ajándékainkkal, a törvény szerint élünk, szeretetre törekszünk és alázatosan Istennel járunk. Így válunk Isten kezévé és lábává.

Itt van pár kérdés, amit vigyél imában Isten elé, hogy hogyan tudsz segíteni a közösségedben és milyen hatással tudsz lenni a környezetedre:

  1. Mi a szenvedélyed? Mi a hobbid? Felhasználható egy életmentő mozgalomban vagy más szolgálatban? Például, ha szereted a számokat, segíts egy egyedülálló anyát a költségvetésében. Ha szeretsz karrier tanácsokat adni, segíts egy kínlódó apának elkészíteni az önéletrajzát és munkát keresni. Ha szereted a gyerekeket, ajánld magad, mint bébicsősz. Ha van tehetséged az autójavításhoz, javítsd meg egy tinédzsereket nevelő édesanya autóját.
  2. Mitől ütsz rá az asztalra és mondod, „Valakinek muszáj tennie valamit ezzel!” Az a valaki lehet te vagy. Oka van annak, amiért feldühít az igazságtalanság – talán Isten tervezte így, hogy te tegyél valamit az ügy érdekében.
  3. Mi a te történeted? Gyakran a céljaink szorosan kapcsolódnak az élettörténetünkhöz. Esetleg éltél át már abortuszt és segítenél valaminek megtapasztalni Isten gyógyító erejét, ahogy egykor te is átélted? Egy nem várt terhesség vagy az egyedülálló anya szerep teljesen magányossá tett? Talán te lehetsz az az ember, aki ott van egy hasonlót átélő ember mellett. Isten sokszor használja a legmélyebb fájdalmainkat kezdő löketként a legnagyobb elhívásunkhoz.

Nézz körül a világban és lásd meg, mitől szakad meg a szíved. Majd merülj bele a fájdalomba, ne pedig menekülj előle. Áss mélyre és tudd meg, Isten szíve is fáj-e adott dolog miatt. Akkor ez a fájdalom térképpé válhat, hogy megtaláld a szolgálati területed, ami lángba borítja a lelked.
Ha mindannyian összedolgozunk és az életet választjuk, bátorítsuk a nőket, hogy számukra is ez legyen az egyedüli opció. Dolgozzunk együtt az igazságért, törekedjünk a szeretetre és legyünk alázatosak Istennel szemben!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy adtad nekem a változtatás szenvedélyét. Bocsáss meg, hogy nem használom ki teljesen ezeket az ajándékokat mások szolgálatára. Segíts megtalálni a módját, hogy bátoríthassam nőtársaimat. Jézus nevében, Ámen.

JANUARY 11, 2021
Amy Ford
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/01/11/help-her-be-brave
fotó: pinterest

6 Replies to “Bátoríts”

  1. Good day! I just wish to give you a huge thumbs up for your excellent information you have got here on this post. I am coming back to your blog for more soon. Good day! I just wish to give you a huge thumbs up for your excellent information you have got here on this post. I am coming back to your blog for more soon. נערות ליווי בלוד

  2. May I simply say what a relief to uncover somebody that really understands what theyre discussing over the internet. You certainly know how to bring a problem to light and make it important. More and more people really need to check this out and understand this side of the story. I was surprised that youre not more popular because you certainly have the gift.

  3. Nice post i like it 100 %. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis. Its always helpful to read through articles from other writers and use something from their web sites.

  4. Im very pleased to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to see new information on your site.

  5. Good post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon every day. It will always be interesting to read through articles from other writers and use a little something from other sites.

Leave a Reply

Your email address will not be published.