Jézus, hol vagy?

„Amikor beesteledett, a hajó a tenger közepén volt, ő pedig a parton egyedül. És meglátta, hogy mennyire küszködnek az evezéssel, mert ellenszelük van.” ( Márk 6:47-48a)

Voltál már olyan nehéz, rémisztő élethelyzetben, amikor azon kaptad magad, hogy azt kérdezted: „Jézus, hol vagy?”
Amikor valami, ami annyira megterheli és összezavarja az életed, hogy az az érzés kerít hatalmába, mintha a mi Messiásunk eltűnt volna.

El tudom képzelni, hogyan érezhették magukat a tanítványok ebben a helyzetben, épp miután megvendégeltek 5000 embert. Ahogy beszálltak a hajóba, a szél hirtelen feltámadt, és a víz sodrása megerősödött. Feszülten eveztek, miközben az élet valósága úgy tűnt elsöpri őket.
A vihar megrémisztette őket. Ha valaha ért ilyen élmény téged, el tudod képzelni, hogy nem csak hullámzott a víz, hanem vadul csapkodott, ütött, vágott. Kiszámíthatatlanul csapódtak fel körülöttük a hullámok. Gondolj bele, hogyan néz ki egy pohár víz, amikor szívószál segítségével hatalmas erővel belefújsz. Nem tudták sem a hajót, sem önmagukat kordában tartani. Teljesen tehetetlenek voltak, és elborította őket a félelem.

Nem hibáztatom őket azért, mert félelmet éreztek abban a pillanatban. Néha nagyon nehéz nem átadni magunkat a félelmeinknek egy olyan körülményben, ami megjósolhatatlan, nem igaz? Főleg, amikor segítség nélkül maradunk és úgy tűnik, nem lehet jó kimenetele a dolgoknak.
Nagyon hálás vagyok, amikor el is vesztünk minden reményt a harcokban, Jézus sosem veszít minket szem elől.

Amíg a tanítványok a hajóban erőlködtek, Jézus a hegyoldalban imádkozott. Onnan láthatta a tó közepén hánykolódó tanítványokat. „Amikor beesteledett, a hajó a tenger közepén volt, ő pedig a parton egyedül. És meglátta, hogy mennyire küszködnek az evezéssel, mert ellenszelük van.” ( Márk 6:47-48a)
Jézus látta őket. Lement hozzájuk. És ők majdnem szem elől tévesztették a csodát a nagy káoszban.

Ugyanaz a csodatévő, aki megsokszorozta a halat és a kenyeret most a vízen sétált feléjük, és azt gondolták szellemet látnak. Először megrémültek, majd elámultak, de nem értették -ahogy az Írás is mondja-, „mert a szívük még kemény volt.” (Márk 6,52)

Amit szeretnék, hogy észre vegyünk az az, hogy Jézus mit válaszolt a tanítványoknak, akiknek hiányzott, akiket a félelem járt át, nem pedig a hit. A Biblia azonnal válaszolt ( szeretem, hogy rögtön ad választ). Ő azonban azonnal megszólította őket, és ezt mondta nekik: “Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!” (Márk 6:50) Ez azt jelenti, hogy „ ne állj ellen Nekem.” Ekkor beszállt hozzájuk a hajóba.
Ugyanezt mondja Jézus neked és nekem is. Ő nem fut el a zűrzavarunkból. Ott áll benne velünk. Az Ő jelenléte meghozza a békét.
Azt akarja, hogy lássuk és ismerjük Őt – ez az igazság nem csak ebben a részben jelenik meg, hanem átível az egész Biblián. Ugyanaz az Isten, aki önként kinyilatkoztatta Magát Mózesnek ( 2 Mózes 33:19) és Illésnek ( 1 Királyok 19:11-13) ahogy velük járt, úgy szeretné felfedni előttünk is az Ő békéjének és erejének teljességét.
Bármilyen bánat vagy szívfájdalom is zavarja meg a békénket, imádkozom azért, hogy meglássuk Őt közeledni felénk. Nem kell már félelemmel élnünk; hittel hívhatjuk Őt. Nyugodt lehetsz és bizakodó. Nem kell semmiért sem szoronganod. Mert tudjuk. Tudjuk, hogy lát minket. Tudjunk, hogy értünk van. A kezében tart mindent.

Igen. Az Úr közel van. És mi biztonságban vagyunk.

Ó, Uram, engedd meglátnom ezt. Kérlek segíts, hogy a nehézségek ne keményítsék meg a szívem és ne homályosítsák el a látásom a Te jelenlétedre. A félelem helyett a vihar közepén meglássam a Te arcodat, aki rám figyel, mindig csak rám. Találhassak bátorságot annak tudatában, hogy a Te csodálatos jelenléted mindig velem van. Jézus nevében, Ámen.

MAI IGAZSÁG

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. (Ézsaiás 41:10)


DECEMBER 3, 2020
Lysa TerKeurst
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2020/12/03/jesus-where-are-you

fotó: pinterest


3 Replies to “Jézus, hol vagy?”

  1. Földi életünk gyakran megfogalmazott kérdése,hogy:Miért én kell szenvedjek? Miért éppen velem esett meg mindez? Meddig még Uram? Ilyenkor halljuk ezt vígasztaló ígei üzenetet és nem tudjuk, hogy honnan,de újból és újból bízni,hinni,reménykedni tudunk.Újra mosojog komor arcunk,visszatér elvesztett életkedvünk. Nos ezért:- Mert a mindenek URA mondja,hogy Ő nem hagy el! -Prófétái által tett kijelentését megtartja és véghezviszi minden teremtményén!-Ő most sem hagy magunkra minket, amikor új világhelyzet, gazdasági és társadalmi szemlélet van kialakulóba! A megfelelő időben és módon lehajlik majd hozzám,hozzád és minden teremtményéhez!Miért? – Mert MEGVÁLTOTT *,NEVEDEN HÍVOTT *,ÖVÉ VAGY*!!! Ámen.

  2. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative.
    I am gonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future.

    Lots of people will be benefited from your writing.
    Cheers!

    Also visit my web blog pmp software (Priscilla)

Leave a Reply

Your email address will not be published.